banner image
Pentru vila Nagy Lak III-VII Tarnava Mare este imprejurimea cea mai apropiata. (Barajul Zetea la 500 m)

Cabanele Nagy Lak sunt construite pe malul raului Tarnava Mare. Tarnava este cel mai important rau din zona Odorheiului. Izvoreste din muntii Harghita, din poalele muntilor Sumuleu Mare, traversand orasul Odorhei, transformandu-se dintr-un rau repede de munti intr-unul mai domol in zona deluroasa, asigurand o zona ideala pentru pescuit celor ce locuiesc aici. Tarnava Mare se uneste cu Tarnava Mica, care vine din zona Praidului in preajma localitatii Blaj si impreuna isi continua cursul pana la varsarea in Mures.

Soiurile de pesti existente in raul Tarnava sunt variate. Intre localitatile Varsag si Odorheiu Secuiesc se intalnesc urmatoarele soiuri de peste: lipan, zglavoc, pastrav, marna si nas.

La circa 500 metri de cazari se afla Lacul de acumulare Baraj Zetea. Barajul a fost infiintat intre anii 1978-1989 pentru protectia impotriva inundatiilor sub unirea cursurilor Tarnava Mare - Sicasau, deasupra Sub Cetate. In zilele noastre sub dig este o mica hidrocentrala care produce electricitate „pura".

Digul are o inaltime de 50 m, o lungime de 520 m, are un volum de acumulare de 15 milioane de metri cubi si se intinde pe o suprafata de 140 de hectare.

Lacul de acumulare de la Zetea este format prin acumularea apelor din paraurile repezi din munti care il transforma intr-un minunat lac artificial, care asigura minunate posibilitati pentru pescuit, inot, plimbari cu barca sau excursii.

Scaldatul in lac este posibil de la sfarsitul lunii iunie pana la mijlocul lunii august. Nu exista strand amenajat, deci inotul in loc este recomandat numai acelor, care sunt buni innotatori. Malurile lacului sunt abrupte, de aceea si la mal apa este adanca. In lac nu sunt curenti sau obstacole, apa lacului este foarte curata (aici traiesc pastravi)

Pescarii nu trebuie sa posede premise de pescuit, dar sunt obligati ca la fata locului sa cumpere bilet de pescuit pe zi. Mai multe informatii despre pescuit gasiti pe pagina de oferta a programului.

Tarnava Mare si Barajul Zetea sunt inconjurate jur imprejur de munti si de paduri. Cu toate ca in padurile noastre se gasesc animale salbatice (ursi, rasi, lupi, mistreti etc.) va puteti plimba sau face exursii in siguranta deoarece locurile frecventate de om, sunt evitate de animale salbatice.

Casa noastra de oaspeti a fost construita in mijlocul unei privelisti incantatoare pe malul raului si in imediata apropiere a lacului.

Din fotografiile realizate din parapanta se poate observa pozitia vilelor Nagy Lak - Varlak fata de rau si lac.

Va dorim distractie placuta!

#osszeskepmutatasa#
cookie #cookiefigyelmeztetes#