banner image
Elektromos kerékpár túrák

Elektromos kerékpár túrák a Hargitán!

Az elektromos kerékpár izgalmas új lehetőségeket kínál hegyeink környezetbarát módon történő felfedezésére. A rásegítésnek köszönhetően kevésbé fáradunk el felfele, hosszabb távokat tudunk megtenni és az élővilág megcsodálására tudunk koncentrálni.

Kínálatunkban számos, mindenki tudás- és edzettségi szintjének megfelelő, különböző hosszúságú túra szerepel, az egynapostól az egy hétig tartó kalandig. A túrák során sajt- és borkóstoláson, medvelesen és egyéb kulturális programokon keresztül mutatjuk be a vidék jellegzetességeit.

A szükséges felszerelést mi biztosítjuk, neked csak az évszaknak megfelelő, réteges öltözetről kell gondoskodnod.

Létszám: 2-10 fő

Túraútvonalaink:

Székelyvarság tanyavilága és kajakozás a Zetelaki víztározónál:

Túránk fő úti célja a festői fennsíkon található, különleges hangulatú szórványtelepülés, Székelyvarság. Igazi helyi látványosságokat látogatunk meg, vízimalmot nézünk, elbiciklizünk a Nagy-Küküllő forrásvidékén található Csorgókő vízeséshez, betérünk a helyi "Parlament" elnevezésű kocsmába, kilátóról szemléljük a tájat, helyben tenyésztett pisztrángot ebédelünk és mindezeket egy kajakozással koronázzuk meg a Zetelaki Víztározónál.

Székelyvarság Hargita megye legnagyobb szórványtelepülése, amely kb. 77 km2-en a Nagy-Küküllő forrásvidékén fekszik. A zsindelyországnak is nevezett település a maga varázslatos tanyasi világával egy igazi kis ékszerdoboz.
Ellátogatunk a ma is működőképes 200 éves vízimalomhoz, mely egy körfűrészt is működtet. A vízimalom tulajdonosa mindig szívesen fogadja a látogatókat és lelkesen mutatja be a malmot működés közben.
Székelyvarság erdejében, hűs környezetben található a Csorgókő vízesés. Hét forrás táplálja a kb. 7 m magas szikla pereméről lezuhanó, két lépcsős vízesést. Innen a víz a Nagyküküllő felé veszi útját.
Nem messze innen rövid pihenőt tartunk a "Parlament" elnevezésű kisbolt-kocsmában. Majd felmászunk a Székelyvarságon található négy kilátó egyikére.
Ebédünk nem is lehetne más, mint a hegyi patakokra épült tavakban tenyésztett pisztráng.
A túrát a Székelyvarságtól 8 km-re található Zetelaki Víztározónál egy kajakozással koronázzuk meg.

Túra időtartama: 1 nap
Kiindulópont: Székelyvarság vagy a Zetelaki víztározó
Távolság: 34 km
Szintkülönbség: 530 m
Nehézségi szint: Kezdő

Vargyas szoros túra sajtkóstolással:

A Homoródalmási körtúrán a biciklizést egy kis sétával megszakított barlanglátogatás fűszerezi, majd helyi termelők vezetnek be a homoródalmási kézműves sajtok világába.

Meredek sziklafalak, hűvös hegyi patakok, barlangok és helyi sajt. A Homoródalmási körtúrán a biciklizést egy rövid sétával szakítjuk meg. A Vargyas szoroson végigsétálva eljutunk az Almási (Orbán Balázs) barlanghoz. Majd helyi termelők vezetnek be a homoródalmási kézműves sajtok világába.

A cseppkőbarlang és a 3 kilométer hosszú Vargyas völgye sok kis meglepetéssel és gyönyörű tájjal várja az arra látogatókat. A túra Kirulyfürdőről indul, innen a Vargyas szoros bejáratáig tekerünk. amit gyalogszerrel fogunk bejárni. A több mint száz kisebb-nagyobb barlanggal büszkélkedő szorost a Hargita-hegységből eredő Vargyas-pataka alakította ki, áttörve az itt található mészkőtömbön. Sétánk az Almási-barlangig vezet, mely a szurdokban a legnagyobb és legismertebb. A séta után Homoródalmáson helyi sajt és bortermelők házához látogatunk el, ahol mindenki megízlelheti az általuk készített finomságokat.

Túra időtartama: 1 nap
Kiindulópont: Kirulyfürdő
Távolság: 45 km
Szintkülönbség: 850 m
Nehézségi szint: Közepes

Medveles és esztenalátogatás Ivó völgyében:

Mi jut eszedbe először Erdélyről? Talán a medvék? Vagy az esztenák, hegyi legelők, birkanyájak vagy talán a friss sajt?
Elektromos kerékpáros túránk során a Székelyföldre látogatók két legkedveltebb programját kötöttük össze egyetlen túrába, a medvelest és az esztena látogatást.

A túra során ellátogatunk egy esztenára, ahol a nomád állattartás erdélyszerte még ma is élõ hagyományával ismerkedhetünk meg. Az esztena a birkák, vagy ahogy nálunk mondják a juhok nyári szálláshelye a hegy alatt. Régi szokás szerint szent György napján a pásztorok kihajtják az állatokat a hegyi legelőkre és szent Mihály napjáig ott is maradnak velük. Az állatok szabadon legelésznek, naponta kétszer-háromszor megfejik a juhokat, kecskéket, teheneket, és helyben készítik a finom sajtokat és a helyi jellegzetességnek számító ordát. A kóstoló után tovább haladunk az erdőn átbiciklizve Ivó völgyébe, majd a zetelaki víztározó felé vesszük az irányt.
A túránkat sötétedés előtt a medveles közelében fejezzük be. Gyalogosan közelítjük meg a lest, ahol csendben és türelmesen várjuk meg, hogy a medvék vacsorához gyülekezzenek.

Túra időtartama: 1 nap
Kiindulópont: Zetelaki víztározó
Távolság: 35 km
Szintkülönbség:600 m
Nehézségi szint: Közepes

Irányár: 40 Euro/fő/túra

Az ár tartalmazza:
- elektromos kerékpár, sisak, fényvisszaverő mellény
- túravezetés
Az ár nem tartalmazza:
- évszaknak megfelelő öltözet (technikai ruházat, esőkabát)
- ellátmány egy napra (szendvicsek, rágcsálnivaló, ivóvíz)

Túráinkat kérésre személyre, csoportra szabjuk. Szállítást a túra kiindulópontjához a távolság függvényében vállalunk. Részletekért a következő elérhetőségeken tájékozódhatnak:

WEB: http://hargitaoutdoor.com/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/HargitaOutdoor/
TEL: +40 742 392 866
EMAIL: info@hargitaoutdoor.com

Elektromos kerékpár túrák
Elektromos kerékpár túrák
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.