banner image
Gyimesi bobpálya!

Gyimesi bobpálya!

A csodálatos Gyimesek völgyében, Gyimesfelsőlokon, Csíkszeredától 30 km-re az Erdélyt Moldvával összekötő DN12A-s út mentén, a Tatros folyó völgyében létesült az ország legnagyobb bobpályája.

Kiváló szabadidős program, ami csapatépítő tréningnek is kiválóan alkalmas.
A résztvevők a nagy adag adrenalin mellett egyedi élményt kapnak a pályarendszeren való végighaladás során. Olyan helyzeteket élhetnek át, amit eddig legfeljebb kedvenc kalandregény- vagy filmhősük élhetett át egy - egy izgalmas történet során.

A bobok négy különálló csövön vannak rögzítve, így a lecsúszás maximális biztonság mellett történik. Minden utas önállóan fékezi (vagy gyorsítja) a bobot, amely 45 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, ezzel is garantálva a csúszás biztonságát.

A pálya 940-1060 méteres tengerszint feletti magasságban épült, ahol a szintkülönbség 120 méter. A pálya legmagasabb pontjára a bobokat (az utasokkal együtt) felvonó viszi fel. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek.

Kipróbáltuk, és elmondhatjuk: kell ugyan egy nagy lélegzetvétel, mielőtt a lesiklásra rászánjuk magunkat, de az 1200 méter megtétele felejthetetlen élményt nyújt. Beüléskor részletesen elmagyarázzák a használati szabályokat: a pályán megállni tilos, a két, oldalt elhelyezett kar előre tolásával a bob gyorsul, hátrahúzásával lassul, a kötelező minimális követési távolság 25 méter. A bobokat egy felvonó húzza fel az indulási pontra. Elsőre óvatosak voltunk, főleg amikor felgyorsult, a kanyarokban pedig bedőlt a kocsi, amitől az volt az érzésünk, hogy lerepülünk a pályáról. Ám a szerkezet biztonságos, nagyon jól és változatosan megépített pályán lehet leereszkedni, amelyen még alagút is van. A gyerekek is imádták, az adrenalin és sebesség kedvelőinek felejthetetlen az élmény.

A komplexum saját parkolóval rendelkezik. A kalandtól megéhezett vendégek a komplexum éttermében felszolgált ínyencségekkel csillapíthatják éhségüket.

Technikai adatok:
40 db. kétszemélyes bob.
600 méteres felvonópálya
1200 méter örült ereszkedés, 120 méteres szintkülönbség.
Maximális sebesség kb. 45 km/óra.
A pályán a hatékony fékrendszert manuálisan működtetjük, míg a pálya végén automata fékezés történik.
A kötelező minimális követési távolság: 25 méter
Minden kör után a bob kocsit el kell hagyni és ismét sorba kell állni. Megértésüket köszönjük.

Nyitva tartás egész évben: naponta 09-21 óra között

Bobpálya árak:
Gyermek (03-14. év között) 12 Lej - 1 menet
Felnőtt 15 Lej - 1 menet

A gyerekek 120 cm magasságtól önállóan is ereszkedhetnek. (nincsen korhatár) A 3 év alatt tilos, míg 3 éves kortól felnőtti kísérettel csúszhatnak le a gyerekek.

A jegyek 1 személyre szólnak, és többen nem használhatják. A jegy 15 napig érvényes és nem visszaváltható. 

Elérhetőség:
Tel: 004-0266 339142, 004-0733 009838
Facebook: skigyimes
Web: www.skigyimes.ro

Gyimesi bobpálya!
Gyimesi bobpálya
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.