banner image
Csángó Túrós Puliszka Fesztivál!

Csángó Túrós Puliszka Fesztivál!
 
Már hagyományossá vált Csángó Túrós Puliszka Fesztivál, a Hidegségben található Gyimesközéplokon (románul Lunca de Jos).

Kitettek magukért a Csángó Túrós Puliszka Fesztiválon résztvevői. Ízekből is kínált meglepőt, tavaly, a Gyimesekben, Hidegségben, éppen tucatszorra megrendezett közösségi- és ízfesztivál, amely a puliszkának hódolva lendíti a térségi turizmuson és az esztenás vállalkozásokon.

Ünneppel „robbantott" a hidegségi Puliszkafesztivál - noha állítólag „a puliszka nem robban", valóságos sikertörténetet építenek itt a turizmusban: Csilip Árpád helyi panziós főszervező és csapata következetesen megszervezi itt a helyi étek kultuszát népszerűsítő, szórakozással tálalt főzőversenyt.

A világ figyelmét is magukra vonták, Guinness-rekordot állítva: magyar rekordként a világ legnagyobb túrós puliszkáját főzték meg - egy 6843 kilogrammos puliszkát.

Az elmúlt években 1500 kilogrammot rétegeltek le adományba - és nem első éve, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyerekotthonainak adományoznak, többszörösen is. Előbb a hozzávalókat ajánlva fel - idén kétszáz kiló lisztet, és főleg gyimesi esztenások által termelt túrót -, másodsorban pedig adagját 10 lejért vásárolhatta az, aki ily módon kívánta a befolyó összeget a Csaba testvér gyerekeinek juttatni.

Önöket is várjuk a rendezvényünkre igen nagy szeretettel!

Javasolt útvonal: Székelyudvarhely - Homoródfürdő - Csíkszereda - Szépvíz - Gyimesfelsőlok - Gyimesközéplok - összesen kb. 90 km.

Érdeklődni: Erőss Zsuzsanna 004-0726 766427

Jó szórakozást kívánunk!

Csángó Túrós Puliszka Fesztivál!
Csángó Túrós Puliszka Fesztivál!
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.