banner image
Hóvirág-cseppkõbarlang - Munticsel Tájvédelmi Park!

Hóvirág-cseppkõbarlang - Munticsel Tájvédelmi Park!

Táv: 4 km Megközelítés gépkocsival: 1,5-2 óra, Túra idõtartama: 3-4 óra pihenõkkel.

Úgy érzed már mindent láttál, amit a tömegturizmus nyújthatott? Vonzanak a hegyek, a kalandok? Beleuntál a túltechnicizált turizmusba? Akkor megtaláltad, mit kerestél! Mi egy biztos kalandot nyújtunk neked, biztonságos körülmények között.

Túránk Békásszoros faluból indul, ahonnan a Glod-kõ keleti oldalán haladó szekérútat követve kapaszkodunk fel a barlangot rejtõ sziklateraszra. A barlang bejáratától 12 méterre kezdõdik a Nagy-terem, melynek mérete hozzávetõlegesen 30x40 méter és cseppkõoszlop csoportok, valamint beomlott tömbök több részre osztják. A sűrű sztalaktit és anemolit képzõdményekkel díszített mennyezetet kb. 250 igen változatos alakú cseppkõoszlop kapcsolja össze a Nagy-terem aljával. A barlang délkeleti csücskében találjuk a Tündérek-tavát, ettõl 35 m távolságra fekszik a Medvetemetõ.

A barlangban tett látogatásunk után felkapaszkodunk a Glod-kõ sziklás, csodálatos kilátást nyújtó gerincére, majd a szomszédos völgybe érve, ereszkedni kezdünk a Sugó-szoros felé. A Sugó-patak a Glod-kõ mészkõ küszöbét vágta át, egy közel 350 méteres szurdokvölgyet kialakítva, mely a Békás-szoros vidékének egyik legszebb karsztképzõdményei közé sorolható.

Túravezetés: 20 euró/fõ, 18 év alatt 15 euró/fõ, kevesebb mint 4 személy esetében összesen 80 euró. Nagyobb csoportok számára csoportkedvezmény!

Megközelítés:
- saját gépkocsival
- 8+1 férõhelyes kisbusszal 120 euró (az összeg oszlik a résztvevõk számának függvényében)
- 15+1 férõhelyes busszal 170 euró (az összeg oszlik a résztvevõk számának függvényében)

Érdeklõdni:
Pál István
mob: OO4-O74O 432385
e-mail: office@erdelyiturak.ro
web: http://www.erdelyiturak.ro

Hóvirág-cseppkõbarlang - Munticsel Tájvédelmi Park!
Hóvirág-cseppkõbarlang - Munticsel Tájvédelmi Park!
cookie A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában.